HPV tretman nakon konformacije

Autor pitanja: Oksana, Nižnekamsk (2013/10/4)

Morate biti svjesni da su ove informacije samo u informativne svrhe. Posavjetujte se s iskusnim liječnikom kako biste razjasnili dijagnozu i odabrali pojedinačni režim liječenja. uspješno liječenje HPV-a.

pitati:
Dobar dan otkriven je da HPV ima visoku onkogenu razinu, Candido, upalu naljepnica. Namjenski raspored grlića maternice. A postoji li tretman nakon operacije?

Oksana. Uz operaciju potrebna je i antivirusna terapija.

Antivirusna terapija nakon konformacije

Autor pitanja: Vika, Kijev (20.03.2012)

Morate biti svjesni da su ove informacije samo u informativne svrhe. Posavjetujte se s iskusnim liječnikom kako biste razjasnili dijagnozu i odabrali pojedinačni režim liječenja. uspješno liječenje HPV-a.

pitati:
Recite mi koji je antivirusni tretman (i u koje vrijeme) optimalan nakon utvrđivanja displazije vrata maternice 3? U roku od 3 mjeseca od postupka, Papillor No. 10 tretiranih rektalnih i ginferon br. 10 vaginalnih, kao i 2 ciklusa lokalnog protuupalnog liječenja kombinacijom meratina. Rezultati kolposkopije i citologije – u granicama normale. Liječnici ne kažu ništa ekstra. Je li tretman adekvatan? Moram li pregledati HPV partnera i kako? Kako liječiti? Je li moguće napraviti injekcije bez v / v i s / c i izrađivati ​​svijeće, tablete i injekcije u / m?

Victoria. Prvo, PCR morate prenijeti na HPV. Ako je prisutan HPV, antivirusnu terapiju treba započeti što je prije moguće. Vaš partner se također mora liječiti s vama. Ako nema negativne HPV analize, kondom treba zaštititi. Nakon odabira plana liječenja, dozu treba uputiti liječnik.

Montaža cerviksa

Dušo, zdravo svima! Želim vam reći o obojenom grliću maternice, te informacije mogu nekome biti korisne. Moja sjećanja na ovu operaciju su vrlo svježa, dogodila su mi se jučer. Treća faza teške displazije postala je pokazatelj ove operacije i upućena je na 62 oboljela od karcinoma. Rekli su mi da dođem u hitnu do 9 sati. Bojala sam se da ću zakasniti. S mužem smo stigli rano i bili smo u bolnici u 8 sati. Čekali smo do devete hitne pomoći, ispunili smo bolničku evidenciju i poslali ih na ginekološki odjel. Pratio sam odjel, presvukao se i počeo čekati. Kasnije je došao anesteziolog (pao sam pod općom anestezijom), mjerio pritisak, slušao, osjetio i otišao. Tada me doktor pogledao, rekao mi što da radim i poslao me u odjeljenje. Stigli su mi do želuca i odveli me u operacijsku salu, dali su mi anesteziju i nakon 20 minuta probudio sam se i sve je bilo gotovo. Nakon sat i pol mogu otići kući. Slabost nakon anestezije, uopće nema pritužbi, kao da se ništa nije dogodilo. Za tjedan dana rezultat histologije bit će spreman, što stvarno očekujem, i nadam se da će doći do mučenja! Ako imate pitanja, odgovorit ću!

Nedavno bez ukočenosti … nisam ni osjećala …

To je vrlo čudno, jer je liječnik rekao da prvo treba postojati general, čak i lokalni.

Doveli su me 8. srpnja Radiolokacija cerviksa. Svi su naši problemi započeli kad smo sa suprugom počeli pripremati i provoditi eko-testove. Jer sam otkrio neplodnost jajovoda. Rekao je da trebate ukloniti grlić maternice kako biste izbjegli ponovljenu trudnoću maternice. Odradio sam sve testove i liječnik mi je dao kulinarsko uputstvo o posljednjem posjetu prije operacije, rekavši da ga treba obaviti nakon operacije. Izvadila je cijev (laparoskopiju) i ostavila nakon 5 dana Kolposkopija. Liječnik ga je pogledao i rekao da je vrat dobar, ali samo ako je ponovio testove. Kaže da je zbunjen. Ali što mislite, što nije rekao niti jedan liječnik? A mislio sam da su to ekološke potrebe. Nakon 5 dana nazvala me ginekolog i zamolila da hitno kontaktiram s njom. Ja zovem taksi, idem. Govorite o sumnjivom karcinomu. Obvezna preporuka za čišćenje bolnice i biopsiju. Neću zabilježiti datum nakon 2 mjeseca jer nema mjesta. Karantena u bolnici odgođena je za još 3 tjedna. Odgovorili su – teška displazija. Preporučuje se za savjetovanje s onkologom. Bio sam samo mjesec dana kod onkologa (liječnik je na godišnjem odmoru i postavlja samo dijagnozu). Došao sam na recepciju i uzeo šalicu na kontrolu. Na recepciju je stigla tjedan dana kasnije. Liječnik kaže da imam rak 1 stupnja. Sasvim je normalno izbjegavati nesvjesticu, tako da u eko godinu možete otići u samo godinu dana. Sada se izvodi na operaciji dan nakon što ga je primio pod opću anesteziju. U bolnicu sam išao kao dnevna bolnica. Nakon operacije obrisani su i mijenjani na 3 dana svaki dan. Trećeg dana pušten je u kliniku. Išao sam na zavoje 5 dana. Shvatio sam da je ispran kalijevim permanganatom. Svijeće i diklofenak zatim su pušteni nakon 2 tjedna. Nisam imao boli i umora. Prva razdoblja bila su vrlo česta, ali bez boli. Imao sam 25 dana u bolnici. Jedino što me sada muči je to što nikad neću znati odgovor … Zašto su me poslali da maknem cijev ako već sumnjam na rak? Kako je objasnio onkolog, neplodnost može dovesti do raka. Cijevi ne moraju više živjeti. I drugo pitanje je sama proizvodnja piva, kako je? Jednom svakih šest mjeseci sudjelujem u liječničkom odboru i zašto ih prije nisu pronašli? Rekli su mi da sada rade testove. Samo zbog nepažnje liječnika. Djevojke se ne moraju brinuti da operacija uopće nije strašna i sve će biti u redu

Djevojke su odlučile podijeliti svoja iskustva. Kao što kažu liječnici, operacija je uobičajena i nije previše složena. Ne biste se trebali bojati, ali morate biti vrlo oprezni s posljedicama. Nakon dijagnoze “2-3 displazije displazije” poslana sam na radio valove. Učinio sam to pod općom anestezijom u 1. gradu prije dva mjeseca i sve se činilo sjajno, nakon nekoliko sati više nije bilo boli. Nije se oblačila, nije trčala niti se miješala … Sutradan je bilo jako krvarenje, treći dan bilo je puno krvarenja i kiše. Pazite na izlučevine, posebno ako imate odmah dopuštenje za odlazak kući! Rezultati su pokazali da su jedan tjedan ostali kod kuće i svi su se osjećali bolje. LCD redovito provjerava sve, obrađuje, sve je potpuno zacijeljeno. Nakon tjedan dana (tj. Tri tjedna nakon samog kongresa), jedno jutro počelo je veliko krvarenje. Ginekolozi obično upozoravaju da će prvo razdoblje biti vrlo učestalo i da se ne treba bojati. Također sam mislila da je to menstruacija i nisam bila baš oprezna. Sat vremena kasnije nestalo je krvi. Suprug je odmah pozvao hitnu pomoć, vrlo brzo se okoristio, oko 15 minuta otišao je u bolnicu, ali je tada izgubio oko 1,5 litara krvi i vratio se u bolnicu u teškom stanju. Vrat je morao šivati. Kako je objasnio liječnik, odbija se tutnjava. Stoga pozivam sve da budu svjesni promjena nakon tjedan, mjesec i dva nakon operacije jer tijelo može odgovoriti na vaše sklonosti. A najvažnija konfiguracija odvija se na početku ciklusa i nikako nije na kraju. Mnogi liječnici ne obraćaju pažnju, baš kao ni ja.

Elektrificirat ću sve u ožujku. Imam 1 žlicu displazije. i vpc 33. Isoprosozozinnye pile i svijeće koje je napravio Terzhinan, pa stanku i sada opet pijem izoprinozin.

Tako sam i mislio, ali na pozadini HPV displazije 1 žlica. Potrebna je elektronika.

Recite mi koliko možete plivati ​​i savijati se nakon ove operacije.

Pozdrav svima! Pod općom anestezijom =) Uslovio sam 4 dana, bojim se same anestezije 3 sata nakon operacije probudio sam se iz narkoze i bliže, do noćnog preseljenja … ostao sam u bolnici noćas … nakon Tijekom operacije izvukao sam pod od dijela trbuha, ali tolerirao sam … Sutradan je počelo krvarenje … Liječnik je odlučio ponovno gurnuti Prizhglija. To uopće nije učinio. Krv je prestala. Sad je sve u redu. Ponekad boli donji dio trbuha. Tranex. Nakon 4 tjedna rezultata … curo, ne povlači ovaj slučaj … Rijetko sam išla kod ginekologa … ali uzalud … za cijelo zdravlje! =)

Christina, je li liječnik rekao nešto ili nije dobio na težini? Mislim, naravno, to nisu ormari i dijete se može nositi? Imam i organizaciju, kćer od 9,5 kilograma koja nikome ne pomaže, moj muž na poslu. (((

Dječja odjeća za PS sve dok sve nije u redu (4 dana nakon operacije)

Hvala na članku. Naučio je mnogo korisnih stvari. Napredak ću imati već u ožujku, tako da sve čeka))) a vaš je članak pružio puno korisnih i potrebnih informacija)))

Hej djevojke. Molim vas, recite mi tko je konizatsiyu radio pod lokalnom anestezijom? Bojim se! Gdje mrzim sve pod općom anestezijom.

Hej djevojke. U veljači je trudnoća bila smrznuta, nakon pregleda otkrivena je displazija, napravljena konformacija, loša histološka analiza poslana je displazija 2-3 duboke epitelne lezije epitela za reviziju čaše … Vrlo zastrašujuće što će revizija dovesti do još loših rezultata.

Moja povijest je jako duga, ali nakratko nisam bio tamo već 10 godina, otkad ginekolog i sada svi naši lijekovi liječe, neće biti cjelovit. Početkom 2015. godine dijagnosticirana mi je displazija, a budući da me liječnik promijenio i poslao na biopsiju, rezultat je bio 2-3 CIN. Kad sam drugi put došao kod nje, nazvala je vođu koji je prvi pronašao Bartholinite, a zatim mi je rekla koliko je grozno, s idejom da ima mnogo partnera, a na sljedećoj stranici – svoje izjave upoznao me: – ozdravio si i umro. .. “Bila sam ljuta na takve riječi i ostavila suze u svom uredu, dali su mi pirošku injekciju, a zatim su me testirali. Odmah sam išla na internet, pročitala što su mislile i iskreno, nisam bila impresionirana. , nuspojave su bile vrlo loše i nismo ih prodali samo u Rusiji (ili ste ih sami morali kupiti.) Odmah se rodila ideja, a ne posljednji liječnik, otišli smo drugom i odmah dobili odgovor: nemam 1000% Bartolinitis (tj. Ti i šef ginekološkog odjela koji ste mu dijagnosticirali), odlučio sam ga uboditi, tj. Ostaci prošlosti i sadašnjosti vrlo su dobro sredstvo za otkrivanje infekcija, a onda ju je uzeo za ruku i odlučio se ne oslanjati na liječnike uobičajene klinike, jer to nije previše praksa, otišao sam na plaće, otkrio tip HPV 16 i vratio se drugom liječniku da bude potvrdi da nemam Bartolinitis i da slike nisu ubodne. Napokon sam shvatio da kad dva liječnika razgovaraju u različitim medicinskim centrima, više nisam pješak do moje klinike. Kad sam uzeo čašu, otišao sam u onkološki centar vidjeti ginekologa-onkologa koji je specijaliziran za otkrivanje tumora. Napravio sam kolposkopiju, citologiju i naočale na pregled. Citologija nije bila dobra – postojale su atipične stanice s atipičnom procjenom. I da budem iskren, bila je to analiza trećeg mjeseca, prva dva ostala su nepromijenjena. Pa, prošli su tri puta. U čašici su mi postavili dijagnozu CIN-2. Liječnik u onkološkom centru odmah mi je rekao da treba smanjiti CIN 1. Ako se mora rezati, može se liječiti i lijekovima. Dakle, moram se držati CMM-a. I rekla je da će ih na internetu manje čitati samo da bi pumpali. Prvo, propisao je lijekove za iskorjenjivanje upale i uklanjanje STI (imao sam HPV 16), jer to treba učiniti nakon liječenja. Jer može biti komplikacija. Šesti dan nakon menstruacije, kad sam sjedio na stolici, bilo je moguće izdržati lokalnu anesteziju i 10 minuta nelagode, ali ne i ozbiljnu i mislio sam da će se pogoršati. Nakon potvrde, mjesec dana kasnije morao sam otići do recepcije, gdje mi je rekla da je sve vrlo dobro obnovljeno. I mirna sam. Nakon šest mjeseci još sam morao ići u kliniku kad sam se registrirao, a ovdje sam opet bio šokiran što sam opet imao CMM poraz, s rukama u rukama i leđima u centru za rak. Nakon što ju je pregledao, rekla je da izgleda kao cervicitis, napravila je testove (nazvala sam je za nekoliko dana i rekla sam sebi da je citologija dobra) i rekla joj da mi daje biološki iscjedak četvrti mjesec , Prethodno obavite testiranje na HPV, po mogućnosti samo nekoliko dana prije razdoblja, koje će tijekom ovog razdoblja postati jasnije. Nakon završetka, prošla sam sve, ništa nisam rekla, na recepciji je rekla da su vrata dobra i da više nisu potrebni žohari, budući da sam se prije 4 mjeseca prijavila za citologiju i da će biti očito hoće li nešto događa. Pitala je: – Planirate. Rekao sam da. Zatim planirajte. I tako sam sretno izašao iz svog ureda … Pa, liječnik je dobar, a tri su još bolje … djevojke se ne plaše i želim da svi ozdrave …

Može li se pojaviti HPV bez HPV-a i kako se liječi?

Najčešće ginekološke bolesti uključuju patologije grlića maternice, uključujući razvoj malignih procesa. Bolest koja sprečava rak naziva se displazija. Ovaj postupak karakterizira patološka proliferacija stanica. Ljudski papiloma virus je vrlo čest uzrok početka ovog procesa. HPV i displazija su vrlo opasna kombinacija, pa liječenje treba započeti odmah nakon otkrića.

Odnos papiloma virusa i displazije

Znanstvenici su dokazali izravnu povezanost između otkrivanja HPV-a i pojave staničnih abnormalnosti povezanih s procesom raka. Genitalni trakt može kolonizirati 35 vrsta virusnih papiloma, od kojih je 15 kancerogenih. Ako je displazija uzrokovana ovim virusom, posebno HPV-om 16 i 18, rano zdrava, rizik od razvoja tumora je blizu nule. Međutim, dosljedno su identificirane nove vrste HPV-a koje nisu povezane s atipičnom proliferacijom cervikalnih stanica.

Statistički podaci pokazuju da su 16 i 18 vrsta virusnih papiloma najopasniji poznati i proučavani virusi koji uzrokuju rak grlića maternice, a da se displazija 1. stupnja najčešće javlja pod utjecajem tipa 66.

Virus se najprije očituje u obliku kvržica, a onda kad se uvede u papilomavirusnu DNA jezgre i prisili na onkogeni protein, počne stvarati nenormalan rast stanica i razmnožavati se. Kao rezultat toga, razvija se displazija.

Ako je imunitet dovoljno jak, bolest se ne pretvara u tumor. Kako se obrambena sposobnost tijela smanjuje, povećava se vjerojatnost zloćudnih novotvorina. Ova je bolest posebno opasna kod žena na čije nasljedstvo utječu onkološke bolesti. Pristup liječenju radi otkrivanja virusa trebao bi biti temeljitiji i pažljiviji.

Najopasnije za razvoj displastičnih promjena u tipovima HPV-a, kao što su 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68. U nedostatku HPV može doći do displazije uzrokovati sljedeće:

 • Duga upotreba oralnih kontraceptiva.
 • Rani intimni život.
 • Česti seks.
 • Loše navike.

Razni čimbenici mogu uzrokovati displaziju.

Neposredni učinak na razvoj displazije vrata maternice s produljenom primjenom oralne kontracepcije. Ovaj učinak nastaje zbog izravnih i neizravnih učinaka. Izravni učinak nije u potpunosti poznat, ali istraživači su otkrili da su displastične promjene moguće uz redovitu uporabu COC-a. Neizravni učinak je da su žene koje koriste oralne kontraceptive seksualno aktivne i podložne su čestim promjenama partnera.

Rizik od HPV infekcije i displazije povećava se u sljedećim situacijama:

 • Nezaštićeni seks.
 • Povijest genitalnog herpesa.
 • Procesi kronične genitalne infekcije.
 • Imunodeficijencija.
 • Višestruki isporuke.
 • Ozljede na grliću maternice.

Načini borbe protiv virusa

Kada otkrije displaziju grlića maternice, liječnik propisuje lijekove koji će pomoći eliminiranju uzroka abnormalnog rasta stanica. Oni uključuju sredstva poput antivirusnih, protuupalnih i hormonskih sredstava. Ne postoje antivirusni lijekovi koji bi izravno utjecali na reprodukciju HPV RNA. Međutim, postoje lijekovi koji pomažu umanjiti težinu displazije. Imaju antivirusno i imunomodulacijsko djelovanje. Ovi lijekovi uključuju: Izoprinozin, Cikloferon, Allokin Alfa, Galavit. Njihova rana primjena u ranim fazama displazije može uzrokovati nestanak papilovirusa i stvaranje ožiljaka na zahvaćenom području maternice bez HPV-a.

Stručnjaci diktiraju otkrivanje displazije

Najveći učinak i pozitivan rezultat imaju tretmani u kojima se displastični proces uklanja mehanički ili fizički. Kako je displazija drugog stupnja najčešća, liječenje poput:

 • Moxibustion.
 • Tretman laserom.
 • Kriostruktura (tekući dušik).
 • Policajci na biopsiji.
 • Radio obrada val.

Bilo koja metoda kirurškog liječenja provodi se nakon menstruacije, jer sprječava razvoj endometrioze i ubrzava proces popravljanja.

Kaverija se izvodi zbog svog utjecaja na područje niskofrekventne displazije. Glavna prednost postupka je njegova učinkovitost i niski troškovi. Međutim, u ovoj je operaciji teško kontrolirati dubinu cauterizacije što rezultira značajnim ožiljcima. To može zakomplicirati postupak isporuke. Stoga nije preporučljivo liječiti karioznu displaziju u prijevremeno rođene djece.

Kriogeno istezanje uključuje zamrzavanje oštećenog tkiva tekućim dušikom. Izložene epitelne stanice brzo se pretvaraju u led i umiru. Prednost ove metode je nedostatak grubih ožiljaka, što je važno za žene koje još nisu imale djecu. Međutim, ako se kriostrukturom kontrolira intenzitet izlaganja i nije poželjno seksati dva mjeseca nakon intervencije. Osim toga, žene imaju dugu i obilnu transparentnost nakon operacije.

Postupak autorizacije trenutno se rijetko provodi. To je uklanjanje izmijenjenog tkiva skalpelom.

Takva operacija dovodi do brojnih komplikacija, uključujući stvaranje ozbiljnih ožiljaka.

Inovativnim metodama

Moderni postupci uključuju lasersku operaciju.

Lasersko liječenje jedna je od suvremenih metoda. Uzbuđena površina pobuđuje se laserskim snopom. Ova metoda pomaže u kontroli dubine procesa, ali povećava rizik od oštećenja okolnog zdravog tkiva. S ovog gledišta važno je da se pacijent ne kreće tijekom ovog postupka, stoga je moguća kratka anestezija. Kako laser prodaje tkivo, broj komplikacija se smanjuje.

Jedna od kontraindikacija za ovo liječenje je trudnoća.

Terapija radiovalom uključuje moderne i skupe metode. Uglavnom se radi u privatnim klinikama. Ovaj postupak uključuje izloženost radiofrekvencijskoj valnoj displaziji. Zračna terapija karakterizira sposobnost kontrole dubine izloženosti, sigurnost, niska stopa recidiva displazije, odsutnost teških ožiljaka i kratko vrijeme oporavka.

Žene koje su primile jednu od tih intervencija trebale bi slijediti sljedeće preporuke tijekom postoperativnog razdoblja:

 • Odbijte plivanje privremeno.
 • Nemojte koristiti saune ili bazene.
 • Ne koristite vaginalne pripravke sami.
 • Ne daj da te jebem.
 • Izbjegavajte intenzivno vježbanje i dizanje utega.
 • Ne gori.
 • Završite još jedno istraživanje nakon menstruacije.

Postoji još jedna kirurška tehnika, ali koristi se samo u displaziji stadija 3 – ovo je amputacija cerviksa. Takvu operaciju obično izvode onkološki ginekolozi. Sastoji se od visoko konične vratne resekcije maternice uz očuvanje mišićnih organa. Ova se operacija izvodi pod općom anestezijom ili korištenjem epiduralne anestezije i omogućava održavanje reproduktivne funkcije. Vrijeme rehabilitacije je 2 mjeseca.

HPV je vodeći uzrok displazije grlića maternice.

HPV je vodeći uzrok displazije grlića maternice. Uz smanjeni imunitet i genetsku predispoziciju, ova se bolest može razviti u rak, što zahtijeva rano liječenje. Trenutno postoji širok raspon alata koji mogu bezbolno, učinkovito i sigurno liječiti HPV liječenje i njegove povezane probleme.

Leave a Reply